lørdag 25. november 2006

Da var det gjort

Myk start:

Blask er nå offisielt en del av den unødvendig store informasjonsflyten. Så da er dere herved advart: dette kommer til å bli unødvendig. Før kunne internett oppsummeres som en uendelig stor og forskjelligartet klump med informasjon, som du med det rette verktøyet kunne kaste deg over med liv og lyst. Ingen visste helt hvor informasjonen kom fra.

I dag: av folket, for folket: Wikipedia, youtube, myspace, og ikke minst: bloggene. Alle de jævla bloggene. Jeg leser de sjelden. Dette kan virke urimelig: Jeg lager en blog, og det første jeg gjør er å snakke dritt om de. Det blir litt som å stille til parlamentarisk valg, hvorpå du blir valgt inn, kun for å kunne skrike ut i hele parlementsalen at du egentlig syns parlamentarismen suger gammal gymsokk. Jeg merker at jeg skammer meg litt.

Skal jeg være helt ærlig, så gjør jeg dette for egen del. Jeg får sjelden anledning til å skrive noe som helst lenger. Jeg merker at min skriftlige språkkapasitet lider. Derfor oppfordrer jeg folk til å rette på hver eneste lille skrivefeil de måtte finne. Jeg snakker ikke bare rettskriving, vi snakker hele fordømte pakka: inkonsekvens, tegnsetting, ordvalg, hva som helst.

Dette er mine norskstiler, uten lærer. I toveiskommunikasjonens navn, får dere være læreren. Nå gjenstår det riktignok å se om noen gidder å lese dette. Teamet - bestående av meg - will show...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var søppel, ja. Enda en unødvendig blogger.

Men du har noen gode poenger!

Anonym sa...

parlamentsalen..tror til og med det skal skrives parlamentssalen. men der vart jeg usikker gitt.

dessuten er parlamentarismen et begrep som brukes om maktforholdet mellom lovgivende og utøvende makt, hvor parlamentet kan avsette regjeringen dersom regjeringen ikke har parlamentets implisitte tillit. lurer på hvor lang tid det tar før du skjønner hvem dette er. to hint, innsyn i de parlamentariske prinsippene, og rettskriving god nok til at jeg kan passere som etnisk nordmann..

jøss, mye fuzz rundt bloggen din gitt.

blask sa...

Jeg hadde mine anelser om hvem dette kunne være allerede i linje 2, og litt ned i andre avsnitt var vel den saken avgjort...

Der har du et poeng, siden det helt opplagt heter både stortingssal og regjeringskontor. Men det vil jo være feil å si Kongesslottet eller bondesgård. En manns bastion vil være en mannsbastion, mens en bondes gård vil være en bondegård.

Hvordan avklarer man denne forskjellen?